Gevaarsetiketten voor lithiumbatterijen

Gevaarsetiketten voor lithium-ion batterijen voor in het vliegtuig
Gevaarsetiketten voor lithium-ion batterijen voor in het vliegtuig

‘Jij verkoopt dingen op internet. Heb jij wat aan deze etiketten?’ vraagt een kennis aan me. Ze laat me twee rollen met gevaarsetiketten zien. De ene rol ingepakt, de andere aangebroken. De etiketten geven aan dat er lithium-ion batterijen in de verpakking zitten en zijn geschikt voor het vliegtuig.
‘Wilde je een batterijenhandeltje beginnen?’ vraag ik.
Ze heeft ze weer van iemand anders gehad, die met een reisgenoot ging vliegen. De reisgenoot wilde een zuurstofapparaat meenemen in het vliegtuig. De gevaarsetiketten moesten op de verpakking worden geplakt, zodat iedereen kon zien dat er lithiumbatterijen in het apparaat zaten.
‘Dan heb je toch maar een of twee etiketten nodig?’ vraag ik.
En dat was nu juist het probleem. Ze bestelde op internet per ongelijk twee rollen in plaats van twee etiketten en was hevig verbaasd toen er een doos kwam in plaats van een envelop.
Nu heb ik er 198 in de aanbieding.

Gevaarsetiketten voor lithiumbatterijen in het vliegtuig