Europeana, de open digitale collectie

Shell oil and petrol vintage advertentie van Europeana
Shell oil and petrol vintage advertentie van Europeana

Europeana, een open digitale collectie

Stel je eens voor dat het gedigitaliseerde materiaal uit Europese musea, galeries, bibliotheken en archieven op internet bekeken kan worden, omdat het copyright is verstreken, er niet op van toepassing is of is vrijgegeven. En stel je eens voor dat al dit materiaal op een website wordt verzameld, zodat het ook nog eens gemakkelijk gevonden kan worden. Dat is nu het geval.
Europeana verzamelt al dat digitale materiaal, zodat het voor een breed publiek te bekijken is.

Europeana, digitale schatkamer van Europa

Voor een rommelmarkt of vintage liefhebber is deze digitale schatkamer van Europe natuurlijk geweldig. Wat is er te zien? Dat is eigenlijk teveel om op te noemen, maar toets eenvoudig eens termen in als reclamebord, strandleven of fietsen en bekijk de schatten die tevoorschijn komen.